KLUB

KARATE je borilna veščina, ki izvira iz Okinawe. Sprva je bil bojevniška veščina, kasneje se je preoblikoval v športno disciplino. Karate je nekontaktna borilna veščina z zelo sistematiziranim kompleksom ročnih in nožnih tehnik. Je odličen šport za povečevanje telesnih sposobnosti, v pomoč je tudi pri razvoju posameznikove osebnosti. Ker se s karatejem razvijajo splošne motorične in tudi psihične sposobnosti, je lahko ustrezen bazičen trening tudi za druge športe.

Karate je veščina, ki jo lahko treniramo kot šport, samoobrambo ali nam je to kot način življenja.

KARATE KLUB TREBNJE

SEDEŽ DRUŠTVA: TREBNJE, Kidričeva 2
POŠTNI NASLOV: 8210 Trebnje, P.P. 101
E-MAIL: draga3@tusmobil.club 

Zvone.breznikar@amis.net

HTTP: http://www.karate-klub-trebnje.si
TELEFON: 040/983-353

ČLANSTVO KLUBA:

1. KARATE ZVEZA SLOVENIJE
2. ŠPORTNA ZVEZA TREBNJE

STROKOVNI KADER:

STROKOVNO USPOSOBLJENI TRENERJI Z LICENCAMI:

Zvone Breznikar, glavni trener kluba, 3.DAN

Iztok Bevec, inštruktor karateja, 1.DAN

Rok Breznikar, demonstrator karateja, 1. KYU

Karate klub Trebnje je v začetku deloval v okviru Sankukai zveze. Leta 1998 je klub začel samostojno pot in prešel na Shotokan karate. Klub sodeluje z več klubi v Sloveniji in je član Karate zveze Slovenije.

V klubu se poučuje moderni športni Shotokan karate. Lahko ga treniramo rekreativno ali tekmovalno. Temu so prilagojeni tudi treningi. Rekreativci trenirajo 2x tedensko, tekmovalci 4x tedensko. Najboljši tekmovalci se udeležujejo državnih prvenstev in vseh večjih turnirjev po Sloveniji. Naši tekmovalci nastopajo v športnih borbah, katah, ter katah ekipno.